De sleutel tot de veiligheid van uw voertuig: verbeterde APK-voorschriften 2018

Het ministerie van Transport of APK is het kwalificerende examen dat jaarlijks plaatsvindt om te controleren of uw drie jaar oude auto voldoende rijklaar is en voldoet aan de normen zoals uiteengezet door de Britse regering. Zoals uw auto jaarlijks een APK-certificering nodig heeft, zo wordt de APK-keuring zelf jaarlijks ge├╝pgraded. Dit gezegd hebbende, laten we eens kijken naar de 2018 APK-testwijzigingen die op 20 mei 2018 van kracht werden, een reeks herzieningen introduceerden binnen de foutcategorie met als doel de soberheid van een bepaalde fout bij uw auto te benadrukken en een nieuwe procedure voor slagen voor de APK-keuring.

De APK passeren: toezicht houden op de niet-werkende Voorbij gaan aan:

Zolang uw voertuig voldoet aan de wettelijke normen.

Minor:

Als er een defect is aan uw auto, mag het voertuig passeren, op voorwaarde dat het andere weggebruikers niet hindert door hen te riskeren of het milieu te schaden. Hoewel ze de APK mogen passeren, moeten ze de gebreken op zijn vroegst herstellen, zodat ze niet veel erger worden.

Advies: Uw voertuig mag de test doorstaan, op voorwaarde dat u een defect onderdeel moet controleren voordat het erger wordt.

Bij gebreke van de APK: classificatie van de niet-werkende

Gevaarlijk: Als uw voertuig de APK-test niet doorstaat, is er ofwel een onmiddellijk risico voor de verkeersveiligheid, ofwel heeft het een ernstige impact op het milieu en kan er niet mee worden gereden totdat het is gerepareerd en zal het opnieuw voor de APK komen.

Majoor

Als de APK-test een belangrijk probleem in het voertuig detecteert met betrekking tot een van de defecte of niet-werkende onderdelen, kan dit de verkeersveiligheids- of milieunormen beïnvloeden en moet het onmiddellijke effect op zijn vroegst worden gerepareerd. Introductie van de nieuwe controles en wijzigingen Wijzigingen van 2018 in de APK-test omvatten zowel bepaalde controles als wijzigingen.

Laten we er snel eens naar kijken:

  • Controle van remblokken en waarschuwingslichten, ontbrekende remblokken en -schijven, te weinig opgepompte of uitpuilende banden en verontreinigde remvloeistof indien aanwezig.
  • Achteruitrijlichten en koplampsproeiers die voor het eerst op voertuigen werden gebruikt vanaf 1 september 2009.
  • Controle van dagrijlichten die vanaf maart 2018 voor het eerst op voertuigen werden gebruikt – mogelijk toe te passen in de APK-up-gradatie 2021.

Evenzo schrijft de Rijksdienst voor Wegvervoer (RDW) strikt voor dat elke auto ouder dan drie jaar de APK APK of APK keuring in Utrecht moet doorstaan, waarbij rekening wordt gehouden met:

Het remsysteem is de eerste stap van de APK Utrecht om het complexe remmechanisme te controleren, waaronder remblokslijtage, remvloeistoflekkage, ABS-regeleenheid, wielsnelheidssensoren, remklauwen en zuigers die uw auto besturen. Het stuursysteem is het meest gecompliceerde mechanisme dat is gecontroleerd door de technici van APK Utrecht, waarvoor voorafgaande inspectie van de stuurkolom vereist is.

Verlichting en lampen waaronder de koplampen en achterlichten, nood- en mistlampen, richtingaanwijzers en andere interne verlichtingscomponenten van uw auto vallen onder de APK-keuring van APK Utrecht. Banden en ophangingen moeten worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze in goede staat verkeren voor de veiligheid van uw auto, waardoor het risico op ongevallen wordt verminderd. Hoewel losse of beschadigde schokdempers, koppelingen en veren ervoor kunnen zorgen dat uw auto defect raakt, worden profieldiepte, zichtbare schade en lekke banden van uw banden evenzeer tot ongelukken geleid, grondig gecontroleerd door de deskundige monteurs van APK Utrecht.

Diverse inspecties omvatten het controleren van andere veiligheidsuitrusting zoals airbags, veiligheidsgordels, snelheidsbegrenzers. Maak je je nog steeds zorgen over de APK van je auto? De APK Utrecht is het juiste station voor u klaar. Als je de APK-test van APK Utrecht haalt, krijg je het APK Utrecht-certificaat. Zet al uw apk-gerelateerde zorgen aan de kant en boek op uw gemak een serviceafspraak bij uw dichtstbijzijnde APK Utrecht APK-station.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *