Weet over verschillende soorten wielen en banden en hun fabricage

In de jaren ’30 begonnen wielen met een verlaagd midden populair te worden en worden ze nog steeds gebruikt. Het drop-center is een verzonken deel van het wiel waardoor een monteur de band in het wiel kan monteren. Het binnenste gedeelte van het wiel met hogere binnen- en buitenvelgen genaamd de barrel is waar de band zoals de Zomerbanden Utrecht zit. Het cosmetische gezicht of de buitenboordmotor is het wielgedeelte dat u ziet wanneer het zich op het voertuig bevindt.

Controleren of ze het juiste boutpatroon en de asgatmaat hebben, is essentieel voor uw voertuig als u vervangende vervangende wielen koopt. Om ervoor te zorgen dat de wielen op de juiste manier over de remmen passen en een juiste offset hebben, moet u het wiel nauwkeurig meten. U moet controleren in hoeverre deze naar buiten of naar binnen op de naaf is gemonteerd, zodat de band niet tegen de onderdelen van de ophanging of de spatborden schuurt.

Om een ​​platte kraal van binnenwiel en flenzen te creëren, zijn de buitenranden van het wiel uitlopend. De kraal van de band zit hier. Een holle kamer wordt gevormd door het wiel en de band. Deze kamer wordt gevuld met lucht door het ventiel van een band. De band wordt alleen op het wiel gehouden door de luchtdruk.

Banden verliezen geleidelijk aan druk omdat ze van nature poreus van structuur zijn. Bovendien kan de lucht uit de band lekken als de wielen van uw voertuig verbogen zijn waardoor de afdichting verliest of als de wielen verroest zijn. Daarom moet u de bandenspanning regelmatig controleren. Banden met weinig lucht zullen meer brandstof verbruiken, maar banden met extreem weinig lucht zullen van de wielen worden gescheiden.

Een uitzonderlijk geval zijn de runflat-banden. Deze banden kunnen ondanks luchtverlies toch het gewicht van het voertuig dragen. Deze banden bevatten ofwel een harde ring die om het interne deel van het wiel wikkelt of een stevige zijwand. Bij run-flats kan echter een gespecialiseerd type wiel nodig zijn.

Staalmateriaal wordt gebruikt om het meest basale en goedkoopste wiel te produceren. Wielschijven worden gebruikt om een ​​maximaal deel van het wiel af te dekken, inclusief de wielmoeren. Dit voorkomt dat het wiel een onafgewerkte en eenvoudige uitstraling krijgt. Wielen van aluminiumlegering zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Ze hebben niet veel toegevoegd, afgezien van het kleine deksel over het gat van de middelste naaf. U vindt de wielmoeren in vele uitvoeringen en de vergrendelingstypen worden door veel chauffeurs gebruikt om wielstelen te voorkomen.

Een diepe kuil kan alles vernielen. In vergelijking met lichtmetalen velgen zijn stalen velgen sterker. Lichtmetalen velgen kunnen gemakkelijk beschadigd raken door een stoeprand of ruwe wegen te raken. Stalen velgen zijn in vergelijking met de lichtmetalen velgen zwaarder. Daarom zijn ze niet groter dan 17 inch.

Lichtmetalen velgen zijn ook duur. Gewone stalen wielen hebben de voorkeur van veel mensen voor hun winterbanden Utrecht om hun voertuig te beschermen tegen strooizout.

Er worden maar weinig andere materialen gebruikt voor wielen, waaronder koolstofvezel en lichtgewicht aluminium. Maar ze kunnen duur zijn. Sommige bandenfabrikanten produceren geïntegreerde wiel- en bandcombinaties die geen lucht gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *